Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Bu nedenle henüz etkili bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında esirgeme sağlamaz ve bu nedenle henüz düşük bir fiyata sahiptir.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın yahut özge bir ivedili durumda hızlı ve zahmetsiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini bile yapacak şekilde tasarlanmıştır).

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır.

Ancak süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda biricik yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması ıztırari olarak onaylama edilmektedir.

İnsanların hayatını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı yerlere yayılmasına da beis olur. Bu sayede, yangının yaratması olası ekonomik etkilerini en aza indirir.

Özellikleri olarak öne çısoy en önemli sınır ise felakete dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve pencere pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabilinden kızdırmae dayanıklıdır.

Hatta geniş bayi ağına ehil firmamız montaj ve bakım işçiliklemleri esnasında kullanıcılara gerçek suhulet katkısızlamaktadır. Bu durumda kanunlar esnasında saygınlık bir ölçüt olarak gösterilebilir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşeli bu tür kapıların en mefret kazanımı yaman sızdırmaması ve makul derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kanat adetsı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara kadar kaliteli bir malzeme ile örgülacak üretimlerde yangın bapsı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapısının) esas amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide kuruluşlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir tıkızndaki yaman, yangın, kavara vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu negatif koşulların özge katlara geçişini engellemek yahut olabilir olduğu denli geciktirmektir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma Yangın Kapısı etmelerini sağlamlar.

Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca binada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Report this wiki page